Ga naar hoofdinhoud

Iedere cultuur heeft zijn eigen meditatievormen ontwikkeld met als doel om tot grotere zelfkennis te komen. De meditatievorm die uit India afkomstig is heet Yoga. Hatha Yoga is in het westen de meest bekende vorm van Yoga en heeft het werken met en aan het lichaam als uitgangspunt. Door het met aandacht aannemen van lichaamshoudingen en diverse ademhalingsoefeningen wordt de aandacht als vanzelf naar binnen gericht. Hierdoor wordt concentratie mogelijk die moeiteloos kan overgaan in meditatie. Centraal hierin staat niet het ontwikkelen maar het ontspannen van de wilskracht zodat er ongedwongen aandacht ontstaat voor ons innerlijk. Een evenwichtige verdeling tussen naar buiten en naar binnen gerichte aandacht maakt u onafhankelijker van stressinvloeden en geeft het brein rust.

Wat doet Hatha Yoga?

Hatha Yoga heeft een positieve invloed op spieren, bloedsomloop, ademhaling, spijsvertering, hormoonhuishouding en zenuwstelsel. De langzaam en meditatief uitgevoerde bewegingen en houdingen geven ruimte om aandacht te schenken aan onszelf en herstellen hierdoor de natuurlijke energiebalans. Bovendien is Yoga leuk om te doen.

Voor wie is Hatha Yoga bedoeld?

Iedereen die in enige mate aan zichzelf wil werken en op zoek is naar rust en zelfkennis kan aan Yoga doen. Omdat Yoga niet competitief is en waar nodig de bewegingen en houdingen kunnen worden aangepast aan individuele beperkingen, is Yoga geschikt voor iedereen, ongeacht leeftijd. Bij twijfel is het raadzaam met uw huisarts te overleggen.

Eerste twee proeflessen zijn gratis

Back To Top